ON TOP

GODMORGON! Vaknade en halvtimme tidigare än vad jag planerat idag, eftersom att det flög över ett stort flygplan över huset. Kunde inte somna om så jag gick upp och drack lite vatten och lade mig sedan i sängen med mobilen. Där låg jag till sisådär tjugo i nio, innan jag gick upp och åt frukost.

Jag lovade ju er att jag skulle blogga om avslutningen från denna ridterminen som var i tisdags. Vi hade önskat terräng, vilket var ett smart val eftersom att det var ca 26 grader i skuggan den dagen. På ridbanan finns det nästan ingen skugga alls, men det gör det i alla fall på terrängen. Jag fick Diesel (som vanligt hehe) och han var pigg redan från början. Vi red först en del över banken, i både trav och galopp samt hoppade över en halv bank i skogen. Därefter gick vi ner till bäckarna vilket Diesel tyckte var jätteskönt. Första gången vi red ner dit (vi red ner dit två gånger) så låg jag ganska så nära ryttaren framför, så Diesel brydde sig inte så mycket. Andra gången hamnade vi lite på efterskänkeln eftersom Diesel hade bestämt sig för att gå på toa innan han gick ner i bäcken. När han insåg att hästarna framför hade försvunnit (även fast det fanns några hästar bakom oss) så travade han nästan igenom bäcken och hoppade, istället för att kliva som han brukar, vid ”upphoppet”. Jag fattade galopp efter sista bäcken och vi galopperade uppför backen. Ovanför backen står det en björk, har jag för mig, och den var vi nära på att rida in i. Som tur var fick jag ner honom till trav och fattade sedan en ny galopp när vi var uppe. När vi kom ut på fältet så ökade han galoppen ordentligt och det kändes som om han skulle kunna bocka närsomhelst (som tur är så är han för snäll för det ;). Vi hoppade sedan den lilla stocken vilket han gjorde bra.

När alla hade ridit ner i vattnet två gånger, red vi över till ”terrängbanan”. Där hoppade vi en bana i två grupper och jag och Diesel hamnade med Tåhle och Ben. Jag vet sedan tidigare att Diesel kan tagga till lite på terrängen, men inte såpass att han inte lyssnar på mig, utan det räcker oftast med att man bara behöver ta tag i honom lite grand – vilket inte fungerade i tisdags. Så fort Diesel hamnade en bit bakom Ben så tog han bettet och stack iväg med mig för att han skulle kunna komma ikapp dem. Det tog ett bra tag varenda gång han drog innan jag fick ner honom till en lite lugnare galopp, oftast lagom till hindren. Ibland övervägde jag dock nästan att lägga en volt då det gick alldeles för fort, men jag fick för det mesta alltid ner honom i tempot innan han tog av. Jag är väldigt nöjd över passet och det gör absolut ingenting att han var så pigg som han var, utan tvärt om – det är bara kul när han blir lite taggad, det är ju ett sätt som visar att han tycker att det är roligt. Han har verkligen varit on top de senaste lektionerna, jättekul!
Bilder och videor från tisdagens pass hittar ni på mitt hästkonto på Instagram: @linnea.equestrian
Kontot är privat men jag accepterar i stort sätt alla som frågar.

 

IMG_9990

 

IMG_9987

Idag blir det provridning strax efter 17.00. Jag ska, som jag i stort sätt nämnt i varenda inlägg, provrida en eventuell framtida medryttarhäst. Jag ska be mamma ta några kort så att jag kan uppdatera er på bloggen, men även filma så att jag kan uppdatera på min Instagram. Så vill ni se i film hur det gick så gå in på mitt hästkonto på Instagram!

Vi får se ifall jag hinner skriva ett inlägg ikväll, annars kommer det ett i morgon bitti!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>